Naredna dva dana na snazi žuti meteo alarm, potom manji pad temperature

12. septembar 2023 – U celoj Srbiji za utorak i sredu na snazi je žuti meteo alarm zbog visokih temperatura, objavio je Republički hidrometeorološki zavod. Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objašnjava se na zvaničnom sajtu RHMZ.

U Srbiji će danas  tokom dana biti sunčano i toplo, duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od devet do 19 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

U sredu sunčano i vrlo toplo uz malo oblaka popodne. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 9°C do 19°C, maksimalna od 31°C do 34°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h od 18°C do 25°C.

U četvrtak nekoliko stepeni niža temperatura uz promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i mogućom pojavom kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom tokom dana.

U petak i subotu još malo niža, ali prijatna temperatura uz dnevni razvoj oblačnosti sa sunčanim periodima. Moguća je pojava kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova, najavljuje u prognozi RHMZ.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!